6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Belediyeden sağlık hizmeti

Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, sosyal güvencesi olmayanlara sağlık hizmeti verilmesi noktasında Malatya Belediyesi'nin önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi.

Poliklinik hizmeti veren Belediye Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı polikliniklerde inceleme yapan Başkan Akın, geçtiğimiz bir aylık süre içerisinde toplam 2 bin 222 kişinin muayene edildiği belirtti. Akın, muayene edilen 2 bin 222 kişiden 590 kişinin sabit poliklinikte, 899 kişinin diş polikliniğinde diş çekiminin yapıldığı, 733 kişinin de belli bir süre müşahede altında tutulduğunu ifade etti.

Belediye Sağlık polikliniklerinde muayene edilen hastalara 4 bin 69 kalem ilacın da yine ücretsiz olarak verildiği kaydeden Akın, dünya üzerinde bir insan için en önemli varlığın sağlık olduğunu, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara sağlık hizmeti verilmesi noktasında Malatya Belediyesi'nin önemli bir eksikliği giderdiğini dile getirdi.
Akın, Belediye Sağlık Polikliniklerinde vatandaşların ücretsiz olarak yapılan muayenelerinin yanı sıra ilaçlarının da ücretsiz olarak verildiğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 11:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?