4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Belediyeden yakıt uyarısı

Sonbahar ile birlikte vatandaşlar kışlık yakacaklarını temin etmeye başlarken, Malatya Belediyesi bir açıklama yaparak, vatandaşların mağdur olmamaları ve cezai işleme tabi tutulmamaları için İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirtilen yakıt kriterlerine uymalarını istedi. 

Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İl Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince Cizre, Silopi, Gölbaşı ve benzeri kükürt oranı yüksek kömür ile kükürt oranı yüksek fuel-oillerin Malatya merkez, Battalgazi, Yeşilyurt ilçeleri ile Dilek, Hanımın Çiftliği, Konak, Orduzu, Topsöğüt, Şahnahan, Hatunsuyu, Hasırcılar, Bostanbaşı, Gündüzbey ve Yakınca beldelerinde satan, alan, depolayan kişi, kurum, kuruluş, işletmeler ve apartman yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yasaklanan kömürlerin ve fuel-oillerin alınmasının vatandaşlara mali ve ısınma yönünden bir faydası olmadığı, tam tersine zararı olduğu belirtildi. 

Açıklamada son olarak, vatandaşların kömür alırken bu işi yapan ardiyecilerden almayı, yeri ve adresi belli olmayan ayaküstü satıcılardan almamaya özen göstermelerinin kendi çıkarları açısından faydalı olacağı ifade edildi ve bu kurallara uymayan vatandaşlar ile satıcılar hakkında yasal işlemlerin sıkı bir şekilde uygulanacağı kaydedildi. 

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü'nün 325 10 46 numaralı telefonundan yetkililere ulaşabileceği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?