30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Belediyeye yeni çöp sahası

MALATYA BELEDİYESİNE YENİ ÇÖP SAHASI

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınan 528 dönümlük alana AB standartlarına uygun Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulacağını söyledi.

Malatya-Elazığ karayolunun 30. kilometresinde, Kapıkaya mevkiindeki Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait 528 dönümlük arazi, Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması için Malatya Belediyesi'ne tahsis edildi. Söz konusu arazi, Çevre ve Orman Bakanı imzasıyla Malatya Belediyesi'ne devredilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın mensupları ile birlikte yeni alanda incelemelerde bulunarak, bilgiler verdi.

Mevcut çöp sahasının Malatya-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde Orduzu Belediyesi sınırları içerisinde bulunduğunu ve yerleşim alanı içerisinde kaldığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, buradaki katı atıkların basit bir ayrıştırmadan sonra vahşi depolama sistemiyle depolandığını söyledi.

Orduzu'daki çöp alanının 68 dönüm olduğunu ve buraya günlük ortalama 400 ton civarında katı atık döküldüğünü belirten Çakır, "Yeni Katı Atık alanı için sayın milletvekillerimizle birlikte üç defa genel müdürlük nezdinde ve iki defa da bizzat Çevre ve Orman Bakanımız olmak üzere toplam 5 defa görüşme yaptık. Sayın Bakanımız ve sayın milletvekillerimizin büyük ilgi ve destekleriyle Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması amacıyla, 528 dönümlük bu alanın Belediyemize tahsisi yapıldı. Bu alana Katı Atık Bertaraf

Tesisi kuracağız. 68 dönümlük mevcut çöp alanında sadece Malatya Belediyesi istifade ederken, 528 dönüm alan üzerine kurulacak olan bu Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde, çevredeki bütün Belediyeler istifade edebilecekler" dedi.

Alan üzerine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili iki projenin olduğunu, ancak bakanlık önerisiyle yüzde 40 Malatya Belediyesi, yüzde 60 da bakanlık desteğiyle kurulacak bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden Çakır, bu projeyi kısa bir süre içerisinde hazırlayarak, Çevre ve Orman Bakanlığı'na sunacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 16:18:00
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 16:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?