4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bem-Bir-Sen'den gündem değerlendirmesi

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Türkiye'de her Ramazan ayında değişik tartışmaların gündeme getirildiğini, bu yıl da hayır kurumlarının hedef gösterildiğini iddia etti. 

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen iftar yemeği, Reyyan Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda davetli ve sendika üyesinin katıldığı iftar yemeğine Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da katıldı. Turbay, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, kişi ve hak ve özgürlüklerini savunduklarını belirterek, "Bu ülkede ne yazık ki sivil toplum görevi yaptıklarını zannedenlerin sivil toplum yerine darbe çığırtkanlığı yaptığını çok kısa bir süre önce hepiniz gördünüz. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milletin iradesine ipotek koymak isteyenlere, özgür iradeye baskı yapmak isteyenlere ve milleti zaman zaman tokatlayan zihniyete karşı Ortak Akıl Platformu oluşturduk. 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' sözünün sadece duvarlarda yazılı bir söz olmadığını ispat ettik. Toplumun kendisine güven duymasını sağladık" dedi. 

Turbay, son dönemde gündeme gelen bazı tartışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:
"Son dönemlerde maalesef ülkemizde bir orta oyunu sergilenmek istenmektedir. Bayrama giderken bundan hoşnut olmadığımızı, millet olarak rahatsız olduğumuzu belirtmek istiyorum. Umarım değerli siyasi büyüklerimiz bir an önce bu düelloyu keserler, millet bayrama huzur içerisinde girer diye düşünüyoruz. İnsanların yardım duygularının kabardığı bu ayda, birtakım hayır kurum ve kuruluşlarına yargısız infazlar yapılmaktadır. Suçu işleyen kim olursa olsun ülkemizde yargı vardır. Yargı görevini yapar. Her Ramazan ayında buna benzer başka problemler bu ülkede maalesef ortaya atılmıştır. Onun için çok dikkatli olmamız gerekir." 

Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Açar ise sendikacılığın zor bir görev olduğunu belirterek başka sendikaların "sendika holdingciliği" yapması nedeniyle bundan zarar gördüklerini savundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 11:08:48
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 11:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?