4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Benk, Ali Evren'i ziyaret etti

Malatya Hasan Kovuk Çıraklık ve Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Zeki Benk, Avrupa'daki gibi Türkiye'de de çıraklık ve mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) Başkanı Ali Evren'in yeniden göreve seçilmesi nedeniyle, yardımcıları ile birlikte tebrik ziyaretinde bulunan Hasan Kovuk Çıraklık ve Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Zeki Benk, mesleki sorunları dile getirdi. Önceleri Kamu İktisadi Teşebbüsleri'ne (KİT), meslek lisesi ve sanat okulu mezunlarının alındığını, şimdi bu durumun olmadığını, üniversiteye girişte puanlarının kesildiğini aktaran Benk, "Bu nedenlerle meslek liseleri ile sanat okullarına öğrenci bulunamıyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki birçok ülkede, okul çağındaki öğrencilerin yüzde 70'inin mesleki eğitim aldığına dikkat çeken Benk, "Bu oran Türkiye'de çok düşük. Mesela Almanya gelişmiş, niye mesleki eğitime önem vermiş. Türkiye'de sadece Bursa, Kocaeli ve Eskişehir'de biraz yüksek . Bu da buralarda çok fabrikaların bulunması ve mesleki eğitim mezunlarına öncelik verilmesinden kaynaklanıyor. Oysa ki, mesela ilimizde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada, mesleki eğitim mezunu bir işçi de düz lise mezunu işçi dE aynı paraya, yani asgari ücrete çalışıyorlar" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren de çırak ve kalfa bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, "30 dükkanda 1 kalfa ve 20 dükkanda 1 çırak ancak çalışıyor" şeklinde konuştu.

Evren, hükümetin, üniversite sınavında ve başka alanlarda da meslek lisesi mezunlarına, mesleki eğitim alanlara bir kolaylık getirmesini beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 12:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?