4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bilbay'da eğitime destek çağrısı

Final ve İstanbul Dershaneleri kurucusu ve koordinatörü Eyüp Bilbay, eğitime destek çağrısı yaptı.

Bilbay, Türkiye'nin sancısının ancak vatanını ve milletini seven nesillerin yetiştirilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

Bilbay, "Çeyrek asırlık bir sürede, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna toplam 203 dershane şubesinde 240 bin öğrenciye eğitim hizmeti veriyoruz. Dergilerle toplam 400 bin öğrenciye ulaştık. 3 okul kurduk. Dershaneler gibi okulları yayacağız. Vakfımızı kurduk. Üniversiteleri yayacağız. Okullar konusunda yaygınlaşmayı planlıyoruz. Türkiye'deki yeni neslin sancısı, kendisini, memleketini ve anneannesini tanımamasından kaynaklanıyor. Çocuklarınız ne kadar olumsuz olursa olsun, neticede sinir krizleri geçiren bir baba, mide ülseri olan bir anne olmanıza bunlar sebep olsa bile, belli yaştan sonra artık çocuklarınızı sokak büyütüyor. Bu nedenle, çocuklarımız belli yaşa gelip sokağa çıkmadan onlara gerekli ahlak ve kültür vermeliyiz" diye konuştu.

Bilbay, Final Dershaneleri ve yayınları olarak Mehmetçik Dershaneleri'ne yıllardır destek verdiklerini, Doğu ve Güneydoğu'dan ne kadar genci koparıp üniversitelere taşımaları durumunda bu çocukların yoksullukla kandırılamayacaklarını vurguladı.

Bilbay, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Mehmetçik Dershaneleri var. 24 yerde bulunan Mehmetçik Dershaneleri'ne, hiçbir karşılık beklemeden yıllardır kitap ve soru kitapçıklarını veriyoruz. Hakkari'den, Tunceli'den kaç tanesini daha alıp üniversite kampüslerine taşırsak onları ülkenin aydınlık geleceğine katmış oluruz" dedi

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?