3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Bilim Yaz Kampı devam ediyor

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 ilden 42 öğrencinin katıldığı Bilim Yaz Kampı devam ediyor.


İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ev sahipliğinde ve TÜBİTAK'ın katkılarıyla düzenlenen Bilim Yaz Kampı, 20-29 Haziran tarihleri arasında üstün yetenekli gençleri ağırlıyor. Malatya, Bingöl, Hakkari, Erzincan, Iğdır, Van, Elazığ, Ardahan, Bitlis, Erzurum, Tunceli, Kars, Muş ve Ağrı illerinden gelen 42 genç, kampta çeşitli sosyal, ekonomik ve bilimsel faaliyetlere katılıyor.


Bu arada, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki üniversitelerin TÜBİTAK'tan aldığı projelere destekleme oranları, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde "TÜBİTAK Destek Programları Bilgi Günü"nde açıklandı. 2008 yılında bölgede TÜBİTAK projelerinden en yüksek katkı alan üniversitenin yüzde 30 ile Elazığ Fırat Üniversitesi olduğu, Malatya İnönü Üniversitesi'nin ise yüzde 13 katkı aldığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?