3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Binali Yıldırım'dan Baykal'a gönderme

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Mahkemeler çetelerin peşine takılınca, çetelerin avukatları ortaya çıktı. Ama milletinde avukatı Başbakandır ve seçilmiş siyasetçilerdir" dedi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da Sanayi Alt Geçidi'nin açılış törenine katıldı.

Törende Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Kara Yolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ile birlikte çok sayıdadavetli de hazır bulundu.


Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz söz verdik mi yaparız, yapamayacağımız hiç bir şeyide söz vermeyiz. İşte ispatı burada. Söz verdik, yaptık, bitirdik, açıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.


"Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Şimdi bölünmüş yollarda daha az kaza oluyor" diyen Bakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
"Daha az insanımızı kaybediyoruz. Amacımız Ne? Sevenleri birbiriyle birleştirmek. Onları yollarda trafik canavarına kurban vermemek. Bunun için bölünmüş yollar yapıyoruz. İstiyoruz ki, insanımız gideceği yere emniyet içinde kazasız belasız ulaşsın. Ne dedik? Hava yolunu halkın yolu haline getireceğiz dedik. Getirdik mi? Türkiye'yi uçurduk mu? 8 milyon insanımız uçağa binerken, şimdi artık 35 milyonumuz uçağa biniyor. Bütün taşımalarımız 75 milyonu geçti. Türk Hava Yolları, Avrupa'nın 6. büyük şirketihaline geldi. Atatürk Havaalanı, dünyanın en büyük 14. havaalanı haline geldi. İşte bütün bunlar nasıl oluyor? Siz destek verdiniz, güç verdiniz, iş başına getirdiniz. Bizde sizin desteğinizin gereğini yapıyoruz. Çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz, laf üretmiyoruz. İşte laf üretenlerle, iş üretenleri milletimiz görüyor. Önümüzde seçim var. Herkes boynunun ölçüsünü alacak. Millet laf üreteni de görecek, hizmet üreteni de görecek, kararını da ona göre verecek. Malatya'da bunu yapacak. Biz bunu biliyoruz."


PTT'yı kar eder hale getirdiklerini anlatan Bakan Yıldırım, "PTT'de yaptıklarımız ortada. Türkiye'nin her tarafını PTT Bank'la donattık. Zarar eden kuruluşu aldık, 360 milyon TL kar eden hale getirdik. 130 kuruluşla hizmet yapıyoruz. 1 ayda 2 milyon işlem yapılırken, 25 milyon işlem yapılır hale getirdik" diye konuştu.
Muhalefet partilerini üstü kapalı eleştiren Bakan Yıldırım, "Milletin ayağına gideceksiniz. Hizmet için geleceksiniz, buraları göreceksiniz, ne ihtiyaç var, ne yok ona göre karar vereceksiniz, uzaktan gazel okumakla bu işler olmuyor" dedi.
Üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Bakan Yıldırım, "Bu ülkede çetelere de, mafyalara da yer olmayacak. Bunu için ne lazımsa, Türk yargısı, Türk hukuku, Türk adaleti gereğini yapacak, yapmaya da devam ediyor. Şimdi mahkemeler bu işin peşine düştüğünde, biliyorsunuz bu işin avukatları da çıktı. Olabilir. Onların avukatları da olabilir. Ama milletinde avukatı var. Millet adına bu davaları takip edecekte bu ülkenin Başbakanıdır, bu ülkenin seçtiği siyasetçilerdir" ifadelerini
kullandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?