4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bir DTP'li daha tutuklandı

Malatya'da aralarında DTP Malatya İl Başkanı Kemal Çalgan'ın da bulunduğu 18 kişinin tutuklandığı olayla ilgili olarak 1 kişinin daha tutuklandığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanan 18 kişiyle bağlantılı olduğu ve olaydan sonra firar ettiği tespit edilen 1 kişi daha yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

19 Mart 2008 tarihinde PKK terör örgütünün alt birimi olduğu iddia edilen bir gençlik hareketine üye oldukları iddiasıyla yakalanan ve aralarında DTP Malatya İl Başkanı Kemal Çalgan'ın da bulunduğu 19 kişi, tamamlanan sorgularının ardından adliyeye sevk edilmiş, zanlıların 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 16 kişi tutuklanmış, olayda firar eden ve aranan kişilerin bulunduğu açıklanmıştı.

Diyarbakır'da yakalanan ve Malatya Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen biri kadın, iki kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 18'e yükselmişti.

AA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:59:59
Güncelleme :3 Nisan 2008 Perşembe 19:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?