4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Birlik hesapları herkese açık

Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kerem Aktan, birlik hesaplarının herkese açık olduğunu ve istenildiği zaman denetlenebileceğini belirtti. 

AK Parti Battalgazi İlçe Kongresi’nde, ilçenin eski başkanı Derviş Demirkol'un kendilerine yönelik yapılan eleştirilere yaptığı açıklamada cevap veren Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kerem Aktan, "Yapılan söylemler bilgi eksikliğindendir. Denetim raporlarını her isteyen yetkili biriyle gelip inceleyebilir. Sulama Birlikleri 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’na göre kurulmuş olup Sayıştay denetimine tabidir. Birlik hesaplarımız bu yılın Nisan ayında denetlendi. Denetim raporlarımız ilgili kurumdadır. Bu noktada denetim yapılması isteği ise bilgi eksikliğindendir. Eğer bilgileri olsaydı bu cümleyi kullanmazlardı. Ayrıca birliğin Daimi Encümenleri ve Meclis Üyeleri istedikleri zaman birlik hesaplarını inceleyebilirler. Bizlerin veremeyeceğimiz hesabı yoktur. Bu açıklamalar bizleri üzmüştür. Derviş Demirkol'da Raporları incelemek isteseydi gelip yetkili biriyle inceleyebilirdi. Bunu bir ortama taşımak bizce bir şovdur. Bu açıklamalar ilçeye zarar getirdi. İktidar partisinin ilçe kongresinde bu ifadelerin kullanılması bizleri manen yaralamıştır. Şahsımıza yapılan bu iftira ve karalama kampanyası bizlerin çalışma şevkini artırmıştır" şeklinde cevap verdi. 

Başkan Kerem Aktan, "İlçe Başkanlığı görevini yürüten Derviş Demirkol 2007 yılında sulama birliği yönetimine girebilmek için aday oldu. Yapılan seçimler sonunda Demirkol, Meclis üyeleğine seçilemedi. Bu süreç sonrası ise Sulama Birliği yönetimini eleştirdi. Biz ise bu eleştirilere hiç bir şekilde cevap vermedik. Son olarak ise geçtiğimiz Pazar günü yapılan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat'ın katıldığı AKP İlçe Kongresi’nde birliğimizi eleştirerek haksız yere asılsız iddialarda bulundu" dedi. 

Aktan yaptıkları çalışmalarla ilgili de özetle şu bilgileri verdi; "Bizler Sulama Birliği olarak, takip ettiğmiz projeleri gerek AB Fonlarından faydalanmak için Merkezi Finans İhale Birimi’ne başvuruda bulunduk ancak kabul görmedi. İl Özel İdare Genel Sekreterliğine 2 adet pomba projesi hazırlatıldı. Yine 1 adet arıtma tesisinden Şahnahan A Kanalı ile ilgili proje hazırlatıldı. Bu projeler kabul görmedi. Bunun üzerini birliğimizin imkanları kapsamında Şahnahan A Kanalına Şahnahan Karşıyaka mahallesinden 250 lt/ sn kapasiteli bir pomba istasyonu inşa ettik. Şu an bu istasyon faaliyette. Yine Şahnahan A Kanalından 8 sondaj kuyusu açıldı. Su miktarları düşük olmasına rağmen bunlar şuan faaliyette değil. Su miktarının artması ile birlikte bu kuyular faaliyete geçecek. Bu tüm yapılan çalışmaların parası birliğimiz tarafından karşılanacak. Bizim Beylerderesi üzerindeki gölet ve Medik Barajı üzerinde oluşturması planlanan gölet projesinin en kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi gerekmektedir. Yine yaşanan su sıkıntıları kapsamında Il Özel Idare Genel Sekreterliği tarafından 4 adet sondaj vurulacaktır. Bu sondajların vurulması için meclis tarafından karar alındı."

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?