3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Bitki koruma ürünlerine reçete

Bitki koruma ürünlerinin reçeteli satışıyla ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Malatya'da çiftçilerin buna ilgi gösterdikleri ve konuyla ilgili zirai ilaç bayileriyle 10 Mart günü toplantı düzenleneceği bildirildi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı açıklamada, "25 Şubat 2009 tarihinde başlanan, bitki koruma ürünlerinin reçete karşılığı satışı, Malatyalı çiftçilerimizden yoğun ilgi gördü. Bitki koruma ürünlerinin reçete karşılığı satışı ile ilgili olarak hazırlanan yönetmelik gereği ilimiz çiftçilerine reçete yazılması devam etmektedir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için hafta sonu cumartesi günleri İl Müdürlüğümüzün Milli Egemenlik Caddesi'ndeki hizmet binasında reçete yazmak üzere nöbetçi elemanlar bulunduruyoruz. Cumartesi günleri reçete yazdırmak isteyen çiftçilerimiz Milli Egemenlik Caddesi'ndeki hizmet binasından reçetelerini alabilirler" dedi.

Yönetmelik gereği bitki koruma ürünlerinin reçetesiz satışı yasak olduğundan zirai ilaç bayilerine yönelik kontrollerin devam ettiği belirtilirken, bayilerle bu konuda 10 Mart 2009 günü saat 16.00'da bir toplantı da düzenleneceği kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 10:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?