3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Bitki sempozyumu sona erdi

Malatya'da düzenlenen "Doğadan Salığa Bitkiler" konulu uluslararası katılımlı sempozyum sona erdi.

AntiAging ve Estetik Tıp Derneği, Malatya İnönü Üniversitesi ve Ankara Gazi Üniversitesi işbirliği ile İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 29-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen uluslararası katılımlı sempozyumda birçok bilim adamı bilgi sundu.

İsviçre'den gelen Doktor Jean Piferre Naim'in de katılıp iki sunum gerçekleştirdiği Doğadan Salığa Bitkiler Sempozyumu'nun son gününde Malatya'nın tarihi ve turistik yerleri gezildi.

Sempozyum sonrasında açıklama yapan AntiAging Estetik Tıp Derneği Başkanı ve Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çimen Akarsu, "Sempozyumda ana tema olarak, sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada bitkiler, bitkisel materyaller ve bitkisel ürünlerin rolü işlendi. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada bitkilerin rolü büyüktür. Sempozyum kapsamında bitkisel drog, ekstde, saf madde ve karışımlar, farma sötikler, kozmesotikler dahilindeki bitkisel etkin moleküler, bitkisel gıdalar ve gıda bütünleyiciler uzman akademisyenler ve sağlık profesyonelleri tarafından ele alındı. Bitkilerden gelen sağlık, uygulama, öneri, kaygı ve beklentileriyle birlikte bilimsel verilerle tartışıldı" dedi.

Bu arada, 2. AntiAging, Estetik ve Tıp Kongresi'nin de İzmir'de 22-25 Ekim tarihleri arasında düzenleneceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?