4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Biz onun sayesinde çağdaş olduk'

Malatya Belediyesi ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin birlikte organize ettiği, Türkiye çapında ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Turgut Özal ve Hayalimdeki Tonton Dede" konulu resim yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan tören ve resim sergisinin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yaşar Özgül, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, eski vali ve milletvekillerinden Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı Galip Demirel, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı Galip Demirel, Özal'ın anıt mezarının yanına Turgut Özal Müzesi açmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını ve çalışmaların sürdüğünü anlattı. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı'nı kurmak için de çalışmaların sürdüğünü aktaran Demirel, "Turgut Özal Üniversitesi'ni kurmak için YÖK'e başvuruda bulunacağız. Bu yılın sonuna doğru vakıf üniversitesi kanununu çıkartmak istiyoruz. Turgut Özal Üniversitesi örnek bir üniversite olacak. Üniversitenin bazı fakülteleri Malatya'da açılacak" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Turgut Özal'ı bütün özellikleri ile anlatmanın oldukça zor olduğunu belirterek, "O çok renkli Anadolu coğrafyasının, çok renkli bir simasıydı. Biz onun sayesinde çağdaş dünyalı olduk" ifadesini kaydetti.
Vali Halil İbrahim Daşöz de, Turgut Özal'ın sevgi dolu bir insan olduğunu belirterek, "Hepimize ibretle dolu bir yaşamı vardı" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yaşar Özgül de, Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulması için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in her türlü desteği vereceğini kendisine ilettiğini aktardı. Türkiye'nin Turgut Özal sayesinde düşünce özgürlüklerine olan hasretini gidermeye başladığını belirterek, "Turgut Özal'ın düşünce, inanç ve fikir özgürlüklerinin ülkeye yerleşmesinde çok büyük emekleri oldu" dedi.
Konuşmalardan sonra resim yarışmasında derece alan toplam 10 öğrenciye masa üstü bilgisayar hediye edilirken, öğretmenlerine ise altın hediye edildi. Verilen ödüllerin ardından ise resim sergisi açıldı.
NNNN

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?