7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

'Blok halinde satış ekonomik talandır'

Tek Gıda İş Sendikası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Türk İş Malatya Temsilcisi Servet Akbudak, kar eden TEKEL'de özelleştirmeye karşı olduklarını belirtti.


Malatya, Bitlis, Samsun, Adana, Tokat ve İstanbul TEKEL Sigara Fabrikaları'nın 6'sının bu ayın sonlarında blok halinde satışının planlandığını, sendika olarak buna karşı çıkmalarına rağmen sözlerini dinletemediklerini aktaran Servet Akbudak, "Kar eden sigara fabrikalarının blok halinde satışı, tabiri caizse devleti kazıklamaktır. Ekonomik talandır. TEKEL Sigara Fabrikaları'nın satışı karlı bir iş değildir" şeklinde konuştu.


Türkiye genelinde 73 bin olan TEKEL Sigara Fabrikası çalışanının bugün 12 bin'e, Malatya Sigara Fabrikası çalışanının ise 600'den 200'lere düştüğüne dikkat çeken Akbudak, "Malatya Sigara Fabrikası'nda kapasitenin yüzde 15'i kadar, yani ayda 12.5 ton kısa Samsun üretiyoruz. Pazar sorunu yok. Ancak fazla üretime izin verilmiyor" dedi.


Türkiye'de günlük 20 milyon paket, yıllık 15 milyar dolar pazar payı bulunan sigara sektörünün yabancıların iştahını kabartması nedeniyle fabrikaların blok halinde yabancılara satılmak istendiğini söyleyen Akbudak, istihdam ve ekonomik girdi açısından buna karşı olduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 10:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?