4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bombalar Darende'den gönderilmiş!

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarı'nda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne bırakılan, içinde 5 el bombası bulunan çantayla ilgili olarak, ''Bombalar, Darende ilçesinden gönderilmiş'' dedi.

Kahya, içinde 5 el bombası bulunan çantayla ilgili olayı İstanbul polisinin araştırdığını belirtti. Yapılan çalışmalar sonucu, bombaların Malatya'nın Darende ilçesinden gönderildiğinin belirlendiğini bildiren Kahya, "Çantayı otobüse koyan firma görevlisi, İstanbul'a gönderildi. Sorgusunun ardından serbest bırakılan firma görevlisi, çantayı teslim aldığı kişiyi görse tanıyacağını, ancak bu kişinin, daha önce görmediği biri olduğunu söylüyor" dedi.

Kahya, "Çantada alıcı olarak adı yazılı bulunan R.T., İstanbul'da yakalanmıştı. R.T. de sorgusunun ardından serbest bırakıldı. İstanbul polisi, şu anda çantanın verildiği gün bir işyerinin güvenlik kamerasına takılan görüntüleri inceliyor. Çantayı veren kişi, görüntüye çok kısa bir süre ve dar açıda girmiş" diye konuştu.

Kahya, şu an Malatya'da yürütülen bir çalışma olmadığını da sözlerine ekledi.

İstanbul'da 8 Nisan'da Bayrampaşa'daki otogarda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne bırakılan pakette 5 el bombası, kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfeğe ait 56 fişek ve 3 fünye ele geçirilmişti.

8 Nisan'da gerçekleşti

İstanbul Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne 8 Nisan'da bırakılan pakette, 5 adet el bombası, Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfeğe ait 56 fişek ve 3 fünye ele geçirilmişti.

cnnturk
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 19:25:41
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 19:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?