4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Boyraz'dan memura tepki

Malatya İl Genel Meclisi üyesi Fuat Boyraz, Tarım İl Müdürlüğü'nde bir memurun çiftçilere yönelik sözlerine tepki gösterdi. 

İl Genel Meclisi üyesi Fuat Boyraz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çiftçi köylü milletin efendisidir ve bu ilkede çiftçiye ihtiyaç vardır. Hele de devletten maaş alan bir memur, köylü ve çiftçiye hiç yanlış söz söyleyemez. Tarım İl Müdürlüğü'ne dün bir ziyarete gitmiştim. İstenmeyen bir olaya şahit oldum. Mazot Gelir Desteği (DGD) konusunda bilgi almak isteyen köylüler vardı. Çiftçi Kayıt Bürosu'nda görevli bir memur, 'Bu köylüleri görünce hasta oluyorum. DGD kalktı, Mazot Gelir Desteği (MGD) de kalksaydı kurtulurduk 'dedi. Ben kendimi orada zor tuttum. Bir şey söylesem, tartışma çıkacaktı. Ancak basın mensuplarına bu konuda açıklama yapacağım diye kendi kendime söz verdim" ifadelerini kullandı. 

Dünyada bulunan 6,5 milyar insanın geçimini sağlaması için tarımsız bir ülke düşünülemediğine dikkat çeken meclis üyesi Boyraz, "Hepimiz bir lokma ekmek için çalışıyoruz. Bu ekmek de tarım ve çiftçi ile sağlanıyor. Atatürk, Menderes ve Demirel kalkınmayı tarımdan başlattı. Şu anda da hükümetimiz tarım için teşvikler veriyor. Bunu söyleyen düz bir vatandaş olsaydı güler geçerdim, ancak, devletin memuru köylü ve çiftçiye laf uzatınca duramadım. Çünkü memur, yağmur da yağsa, köylü kazanmasa da maaşını alıyor. Ancak köylü öyle mi, zor şartlarda üretiyor ve zar zor geçimini sağlıyor. Buna rağmen memur, köylünün aldığı parayı kıskanıyor. Memur, evrak yapma yerine, yan gelip yatmak için müracaat eden köylülere laf söylüyor. Köylüye çiftçiye laf söyleyen memuru kınıyorum" şeklinde tepkisini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?