4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bozatlı, 10 Holiday Express açacak


Malatyalı Bozatlı ailesinin İkitelli’de açtığı Holiday Inn İstanbul Airport, dünyadaki Holiday Inn otellerinin en ‘lüks’ü seçildi. Holiday Express otellerinin Türkiye’deki isim hakkı Bozatlı’ya verildi

Bir aile şirketi olan Bozatlı International’ın İstanbul İkitelli’de açtığı Holiday Inn İstanbul Airport, tüm dünyadaki Holiday Inn otellerini işleten InterContinental Hotels Group’un (IHG) dikkatini çekti. İkitelli’deki otel tüm dünyadaki Holiday Inn otelleri arasında en lüksü seçilince IHG, Bozatlı ailesine, Holiday Express otellerinin de Türkiye’deki isim hakkını verdi. Holiday Express otelleri 3 yıldızlı iş otelleri konseptinde tasarlanıyor. 

Bozatlı International Grubu, Holiday Express otellerinin ilki İstanbul’da olmak üzere 10 otel açacak. 

Turizme Turgut Özal’ın teşvikiyle Magic Life Marmaris oteliyle başlayan Bozatlı International bu otelleri sattıktan sonra yoluna, kendi işlettiği ve sahip olduğu otellerle devam etti. Aegean Dream Bodrum, Holiday Inn İstanbul Airport North otellerinin sahibi grup 40 milyon euro yatırımla bu yıl temelini attığı Sundance Boutiqe Residence Bodrum Oteli’nin ardından, gelecek yıl 200 odalı Holiday Express İstanbul otelinin inşaatına başlayacak.

200 resme 600 bin euro
Bozatlı International Satış ve Pazarlama Direktörü Zeynep Nili Bozatlı, Holiday Inn İstanbul Airport otelinde yaptıkları işbirliğinden IHG’nın memnun kaldığını, gruba ait 3 yıldızlı iş oteli konseptinde olan Holiday Inn Express otellerinin isim hakkını da kendilerine verdiklerini kaydetti. Zeynep Bozatlı, 9 yıl içinde 10 Holiday Express oteli açacaklarını belirterek, ilk otelin 2009 sonuna kadar İstanbul’da havaalanına yakın bir noktada olacağını bildirdi. 

Bu yıl açtıkları Holiday Inn İstanbul otelinin, Holiday Inn standartlarını yukarı çektiğini belirten Zeynep Bozatlı şöyle konuştu:
“35 milyon euro yatırımla açtığımız Holiday Inn İstanbul oteli, uluslararası bir zincir olan bu otelin en yüksek standarda sahip oteli seçildi. Grup bizim otelimizi örnek alarak diğer otellerine yeni standartlar koyacak. Otelimizi Bozatlı Halı tarafından yapılan özel el yapımı 200 el halısının yanı sıra, ressam Rasin Berk tarafından yapılan ve 600 bin euro’ya mal olan 200 resim süslüyor.”
Otelin inşaatından itibaren her çalışanın ve konaklayan müşterilerin 10 milyon dolara kadar sigortalı olduğunu belirterek, “Perdeler, duvar kağıdı ve tüm kapılar yanmaz özellikte” diye konuştu. 

Bozatlı International’ın yıllık cirosunun yaklaşık 35 milyon euro olduğunu kaydeden Zeynep Bozatlı 2008 sonunda yüzde 10 ciro artışı hedeflediklerini söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 11:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?