30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

BTS'den AK Parti'ye ziyaret

BTS'DEN AK PARTİ'YE ZİYARET

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette sorunlarını Şahin'e ileten BTS Şube Başkanı Hasan Akdemir, "Malatya'da günde 120 kişi mavi treni tercih ediyor. Demiryollarının katkısı dolaylıdır. Demiryolları kamu hizmeti veriyor. Demiryollarının katkılarının yanında zararından bahsedilemez" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ise, Demiryollarının revizyona ihtiyacının olduğu, bugüne kadar revize edilmediğini ifade ederek, "Ticaret erbabı olanlar bilir, öncelikle kar edilen yere ağırlık verilir. AK Parti döneminde hızlı tren ile demiryollarına büyük bir yatırım yapıldı. Bizim de almış olduğumuz bilgiler Malatya'da dahil 14 ilde rantabl olmadığı için ilk demiryolları üzerine yatırım yapılması planlandı. Devletin yaptığı bir hizmet olması dolayısıyla vatandaşımızın daha rahat ulaşım hizmetlerini

elde etmesi için çalışılıyor. Bunlar yeniden revize edilecek. Bakanımızdan da hızlı tren kapsamına Malatya'nın da alınması yönünde bir isteğimiz olmuştu. Bir yere yatırım yaptığınızda işletmecilik noktasında talep olacaktır. Sivas'tan öteye yapılan yatırımların Malatya'ya kadar ulaştırılması ve Malatya insanımıza da bu hizmetlerin ulaşmasını arzu etmekteyiz. Bu konuyu gerekli yerlere ileteceğiz. Demiryollarıyla alakalı Malatya ve Doğu bölgesinde müşteri sıkıntısının olduğu söylendi. Bugün Sivas'a kadar olan

bölgeyi en iyiye getirme gayreti içerisindeyken, belki önümüzdeki günlerde Malatya ve Doğu'ya sarkacak şekilde çalışmalarda yapılacaktır. Bugüne kadar ulaşım noktasında Doğu'yu hiç ihmal etmedik. Demiryolları noktasında kökten reddetme gibi bir durum söz konusu değil. Bu konuda gerekli görüşmeleri yapacağım" diye konuştu.

BTS'DEN AK PARTİ'YE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:04:00
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 19:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?