6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

'Bu benim eserim bilim şenliği'

Malatya'da ilköğretim okulu öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri dallarında yaptıkları projeler, Öğretmenevi'nde "Bu Benim Eserim Bilim Şenliği" kapsamında sergilendi. 

"Bu Benim Eserim Bilim Şenliği" nedeniyle Öğretmenevi'nde bir tören düzenlendi. Vali Vekili Bayram Öz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz'in de katıldığı törende konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Canpolat, Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında yapıldığını belirterek, geçtiğimiz yıl Malatya'da yarışmaya 28 okuldan toplam 87 proje başvurusunu yapıldığını ve bunlardan kabul edilen 72 projeden 30 tanesinin Bölge Sergisi'nde sergilendiğini kaydetti. 

Canpolat, bu yıl ise 43 okuldan toplam 133 proje başvurusunun yapıldığını ve 27 projenin bölge sergisine kabul edildiğini kaydetti. 

Canpolat, Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Malatya'nın bölgedeki 12 il arasında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olduğunu belirtti. 

Yapılan konuşmalardan sonra davetliler ve katılımcılar, sergideki eserleri gezerek, proje sahibi öğrencilerden eserleri hakkında bilgiler aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 22:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?