4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Bu topraklardaki tüm eserleri koruruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bu topraklar bir çok medeniyetin yaşandığı topraklardır, burada kim hangi eseri bırakmışsa biz onları koruruz" dedi.

Battalgazi ilçesindeki tarihi Kervansaray ile tarihi Ulucami'yi gezerek yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Malatya Belediyesi'ni ziyaret etti.

Burada bir gazetecinin Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki tarihi Taşharon Kilisesi'nin restore edilip edilmeyeceği ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Yazıcı, "O konuyla ilgili özel bir bilgiye sahip değiliz. Onu inceleteceğim. Değişik boyutları olabilir. Mülkiyeti başka bir kuruma aittir, tahsisi vakıflara verilmiştir. Bunlar bizim eserimiz. Bu topraklar bir çok medeniyetin yaşandığı topraklardır. Burada kim hangi eseri bırakmışsa biz onları koruruz. Gözetiriz. O bizim insanlık anlayışımız, sanat ve kültüre verdiğimiz değerin göstergesidir. Bu çerçevede o konuya da bakıp değerlendireceğim" diye konuştu.

Bakan Yazıcı'nın gezisine Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca'da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 23:13:29
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 09:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?