3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Bülent Arınç Malatya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da, Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.


Beraberinde TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mehmet Şahin ve Fuat Ölmeztoprak ile Vali Ulvi Saran'ı ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malatya'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri olan, bilim ve siyasetçi yetiştirmiş bir kent olduğunu ve Malatya'da bulunmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.


Bir otelin açılışı için Malatya'ya geldiğini ve bu kapsamda bakanlığına bağlı kurumların Malatya'daki çalışmalarını da inceleyeceğini ifade eden Arınç, Malatya'da yeni görevine başlayan Vali Ulvi Saran'a da başarı dileklerinde bulunarak, "Valimizi iyi tanıyoruz. Başarılı çalışmaları olmuştur. Hükümetimiz de onun ilk valilik görevini Malatya'ya vermiştir. Bu Malatya ve valimiz için bir ödüldür. İyi bir tercih olduğuna inanıyorum" ifadesini kaydetti.


Vali Ulvi Saran da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınc'ın Malatya ziyaretinden memnun olduklarını ifade ederek, "Malatya'nın maddi ve manevi olarak kendilerine ihtiyacı vardır. Malatya'nın kültürel zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması için desteklerini bekliyoruz" dedi.


Masa üzerine konan yaş kayısıları eline alan Arınç, ABD Başkanı Barack Obama'nın kayısıdan boşuna bahsetmediğini ve kayısının hak ettiği yere geleceğini söyledi.
Arınç, daha sonra basına kapalı olarak Vali Ulvi Saran ile bir süre görüştü. Ziyaretin sonunda Arınç, beraberindekilerle Malatya Valiliği girişinde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 13:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?