3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Çağdaş Gazeteciler Malatya'da

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Şube Başkanı Bülent Kutlutürk törende yaptığı konuşmada "Malatya için önemli bir sorun olarak önümüzde duran halkın yerel basına olan ilgisizliğini ortadan kaldırmaya çalışarak, Malatya basınının tekelci yaygın basından daha fazla takip edilmesini sağlamaya çalışacağız" dedi.

Atatürk Caddesi'ndeki binada düzenlenen açılış törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ÇGD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tarık Hatipoğlu, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Karkın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Anadolu Basın Birliği
Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve basın çalışanları katıldı.

Derneğin açılış kurdelesini Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile birlikte kesen Vali Daşöz yaptığı konuşmada kısıtlı imkanlar içinde çalışan yerel basının, bulunduğu yörede sorunların en önemli takipçisi olduğunu ve bu anlamda önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, yeni kurulan ÇGD Malatya Şubesi'nin bir meslek örgütü olarak önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

ÇGD Malatya Şube Başkanı Bülent Kutlutürk de yaptığı konuşmada, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin her şeyden önce çalışan gazetecilerin derneği olduğunu vurgulayarak, Malatya özelinde ise daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını vurguladı. Kutlutürk, şunları söyledi:
"Malatya'da sigortasız ve düşük ücretlerle çalışan çok sayıda gazeteci bulunduğu gibi, bu arkadaşlarımız görevlerini yaparken de birçok engelle karşı karşıya kalmaktadır. Kimi zaman fili müdahalelere dahi maruz kalıp fotoğraf makineleri kırılmakta, kasetlerine el konulmakta ve tartaklanmaktadırlar. ÇGD Malatya Şubesi'nin 3 temel görevi olacaktır. Birincisi, basın ve düşünce özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için mücadele etmek. İkincisi, zor şartlar altında çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artırılması için mücadele etmek. Üçüncüsü ise meslek içi eğitim seminerleriyle gazetecilerin mesleklerini daha iyi yapabilmeleri için imkanlar yaratmak. Ayrıca Malatya için önemli bir sorun olarak önümüzde duran halkın yerel basına olan ilgisizliğini ortadan kaldırmaya çalışarak, Malatya basınının tekelci yaygın basından daha fazla takip edilmesini sağlamaya çalışacağız."

ÇDG Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tarık Hatipoğlu ise yaptığı konuşmada, yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin üzerine bu konuda önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Hatipoğlu, hükümetin basın üzerindeki baskılarına da değinerek, basının susturulmak istendiğini vurguladı.

Türkiye genelinde 9 şubesi bulunan ÇGD'nin Malatya Şubesi'nin açılışıyla 10. şubeye kavuştuğunu anlatan Hatipoğlu, ÇGD olarak yerel basının sorunlarını sık sık gündeme getirdiklerini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 11:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?