4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çalık krizi değerlendirdi

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Yıllar önce ABD zatüre olunca biz hapşırırdık, şimdi ise ABD hapşırırsa biz nezle olmamak için çaba gösteriyoruz" dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca ile İl Başkanı Ahmet Çakır ve Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret edip, Başkan Mustafa Bahadır Altaş'tan sorunlar hakkında bilgi aldı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda devam eden Türkiye'de Muhasebe Statüleri Semineri'ne katılanlara hitaben konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kendisinin de 20 yıllık vergi mükellefi olduğunu söyledi. Çalık, "Sizlerin sayesinde sorunsuz bir vergi mükellefi oldum. Çünkü, muhasebecilik önemli bir meslek ve ülkenin ekonomisi bir ölçüde muhasebecilere bağlıdır. Özellikle kayıt dışının kayıt altına alınmasında muhasebe kayıtları önemlidir" dedi. 

Son zamanlarda yaşanan ekonomik krizi de temas eden Çalık, "Global krize karşı dik durmaya çalışıyoruz. Yıllar önce ABD zatüre olunca biz hapşırırdık. Şimdi ise ABD hapşırdı, biz nezle olmamak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ise, 2004 yılından itibaren vergi beyannamelerinin elektronik ortamda verildiğini hatırlattı. Altaş, "İnternet ortamında beyanname vermeyen birinci sınıflara bin 490 YTL ve ikinci sınıflara ise 680 YTL ceza veriliyor. Biz bu cezanın kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?