30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Camiden sonra sıra kilisede

CAMİ YAPTIRAN DERNEK, BU KEZ KİLİSE'Yİ ONARMAK İSTİYOR

Malatya'da daha önce bir cami yaptıran dernek, bu kez kilise onarmak için müracaat etti.

Malatya merkez Çarmuzu Kaynarca Mahallesi'nde Tepebaşı camiinin eski olması nedeniyle yıkıp yerine yeni cami yaptıran Tepebaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, bu kez de, Malatya merkez Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki tarihi kiliseyi onarmak için kolları sıvadı.

Tepebaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Latif Yıldırım yaptığı açıklamada, "Eski camimizi yıkıp yerine, İstanbul'da bir işadamımızın finans desteği ile yeni cami yaptık. Bu camimiz Ramazan ayında tamamen ibadete açılacak" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki şu anda kullanılmayan tarihi kiliseyi onarmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Latif Yıldırım, "18.yüzyılın ikinci yarısında yapılan Ermeni Taşhoran Kilise'yi onarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaat ettik. Amacımız, İslamiyet ve Osmanlı'nın hoşgörüsünü dünyaya kanıtlamak. Tarihi eserimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Osmanlı döneminde yapılan ve Osmanlı dönemindeki hoşgörüyü tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Ayrıca, misyonerlerin öldürülmesiyle ilgili şehrimizin

kötü imajını da yıkmak istiyoruz. Aslına uygun olarak restore edip, günümüze kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

CAMİ YAPTIRAN DERNEK, BU KEZ KİLİSE'Yİ ONARMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:46:03
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 15:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?