4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çanakkale Zaferi kutlandı

Şehitler Günü nedeniyle Malatya'daki Şehitlik Anıtı'nda tören düzenlendi.

Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaeddin Örsal, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Önce Vatan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, şehit aileleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Valilik, Garnizon, Belediye ve şehit ailelerinin çelenklerinin anıta konulmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende şehitler için saygı atışı da yapıldı. 2. Ordu Komutanlığında görevli Kurmay Albay Erdal Dodurga, yaptığı konuşmada, "Bugünlerde devletimizin bekasını, milletimizin refahını, vatanımızın varlığını, birliğini ve bölünmez bütünlüğünü şehitlerimizin seve seve feda ettiği canlarına borçluyuz. Onlar bu kutsal amaçlar uğruna dünyanın en değerli hakkı olan yaşama hakkını feda etti. Onlar kutsal vatanın varlığı için canlarını verdi, bedel ödedi. Onlar vatandaşlarına, milletlerine, biz çocuklarına, torunlarına olan borçlarını fazlasıyla ödedi. Şimdi onlar da bizden onlara olan borçlarımızı ödememizi istiyor ve bekliyor. Onlar şimdi bizden, uğruna can verdikleri bu vatanı onlar gibi üzerine titreyerek korumamızı, sahip çıkmamızı, düşmana çiğnetmememizi, mücadele etmemizi bekliyor" şeklinde konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün anıt özel defterini imzalamasını ardından katılımcılar şehitlerin mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Törende bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 14:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?