3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Canlı yayında ameliyat

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen ameliyat, canlı yayında Antalya'dan izlendi.


Antalya'da gerçekleştirilen 16. Ulusal Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'nda bine yakın katılımcı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen ameliyatı canlı olarak izledi.
Konuyla ilgili bilgi veren Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı,
Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Bu yıl değişiklik yaptık. İlk defa yurt dışından canlı yayın yaptık. Konusunda en iyi olan ekiplerle bağlantılar kurduk. İlk gün İtalya'dan, ikinci gün Londra ve Antalya'dan canlı yayın yapıldı. Bugün İstanbul ve finali de Malatya ile yapacağız. Kongre'nin başkanı olmam nedeniyle son gün Malatya'dan canlı yayın yapmayı uygun gördüm. Malatya ile ilgili küçükte bir slayt hazırladık. Bu slaytta 'Malatya Malatya' türküsüyle Malatya'nın tanıtımı yapılacak. Bizim canlı yayınımız esnasında Antalya'da bizi izleyenlere kayısı dağıtılacak. Malatya kongrede ön plana çıkartılacak. Gururla şunu söyleyebilirim ki, Malatya'da büyük gruplar içerisinde yerini almış durumdadır. Önümüzdeki yılda toplantımızı İstanbul'da yapmayı düşünüyoruz ve yine kısmet olursa Malatya'dan canlı yayın yapmayı planlıyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kendi alanında ne kadar ileriye gittiğini göstermeyi amaçlıyoruz" dedi.


Turgut Özal Tıp Merkezi'nin artık çevre illere değil Avrupa'ya açıldığını ifade eden Özdemir, "Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın hayalinin gerçek olduğunu söyleyebiliriz. Turgut Özal Tıp Merkezi olarak bazı branşlarda çok ileriye gittik. Gururla söyleyebiliriz Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ismini Türkiye'de bilmeyen kalmadı. Bugün de burada uç dediğimiz zorlu ameliyatımız ile canlı yayın yapacağız" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?