6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Çatlamış kolonların altında namaz

İstanbul'da bir binanın çökerek 2 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmasına rağmen, vatandaşların sağlam ve güvenli olmayan binalara karşı olan duyarsızlığı devam ediyor. 

Elazığ'daki 5.9 büyüklüğündeki deprem esnasında çatlakları dökülen ve yeni yarıkların oluştuğu Malatya'daki bir caminin ana kolonlarındaki çatlamalara rağmen, hiçbir önlem alınmıyor. 

Malatya merkez Çarmuzu Mahallesi'ndeki mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan 8 Tepebaşı Camii her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden de etkilenerek çatlakları ve duvarları dökülen caminin birinci katındaki kolonlardaki büyük çatlaklar görenleri korkutuyor. 

Cami cemaatini her şeye rağmen gelip namazını kıldığı caminin imamı Erol Yeğin, cuma namazı öncesinde cemaate yaptığı açıklamada, caminin ikinci katının son depremde oluşan çatlak ve dökülmelerden dolayı ibadete kapatıldığını söyleyerek, durumun İl Müftülüğü'ne ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne verilen dilekçelerle aktarıldığını kaydetti. Yeğin, "Zaten camimizde bir tehlike vardı. Ancak son depremle yeni çatlaklar oluştu. Camimizin ikinci katı gerçekten tehlike arz ediyor. Önlem olarak üst katı ibadete kapatmış bulunuyoruz" dedi. 

Cami cemaati, gözle açık ve net bir şekilde görülen kolonlardaki çatlaklara rağmen ibadetlerini yaptı. 

Bu arada, İl Müftülüğü tarafından hazırlanan "Cami ibadete açılış beratı"nda mahalle halkı tarafından yaptırıldığı belirtilen eserin 1200 yılında yapıldığı belirtiliyor. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu belirtilen caminin 500 kişi kapasiteli olduğu kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 16:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?