4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çelik: 'Adaylığımda sıkıntı yoktur'

Malatya İnönü Üniversitesi rektör adayları arasında bulunan Prof. Dr. Cemil Çelik, aday olamayacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

İnönü Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Cemil Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, "İnönü Üniversitesi rektör adaylığı belirleme sürecinde rektör adayı olarak 26 Mayıs 2008 tarihinden bu yana üniversitemizin değerli öğretim üyeleri ile görüşmeler yapmaktayım. Temel amacımız, üniversitemizin barış içerisinde, sağlıklı, huzurlu ve bilim üreten saygın bir yere gelmesidir. Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz öğretim üyelerinin saygın desteğini kazanmış bulunmaktayım. Ancak, seçim sürecinin sonuna doğru hakkımda yerel medyada ve web sitelerinde yanlış bilgilendirmelerden kaynaklanan ve rektör adayı olamayacağımı içeren haberlerin yer aldığını görmekteyim. Aday olmamı engelleyici bir durum söz konusu değildir. YÖK Başkanlığı'nın resmi dilekçeme verdiği resmi cevap yazısı, İnönü Üniversitesi web sitesinde yer almıştır. Dilekçe cevabında, 'Türkiye'de herhangi bir üniversiteye rektör olarak atanabilmek için, 2547 Sayılı Kanun hükümlerine göre profesör unvanına sahip olmak, 657 Sayılı Kanun'un hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engelleyici bir halin bulunmaması, rektörlük için atama işleminin ikmal edildiği anda 67 yaşın doldurulmamış olması şarttır. Bu bakımdan, devlet üniversitelerinden birinde rektörlük için aday olmak isteyen öğretim üyelerinin, yukarıdaki şartları taşıması halinde, aday olmak istedikleri üniversitede veya diğer devlet ya da vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir' şeklinde bilgi verilmiştir. Bu durumda adaylığım konusunda bir hukuki engel bulunmamaktadır" ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün konuyla ilgili olarak YÖK'ten aldığı bilginin üniversitenin resmi web sitesinde, "Rektör adaylarını belirleme seçimleri ile ilgili duyuru-3" başlığı altında yayımlandığını ve yazıda kendisinin rektör adaylığı ile ilgili hukuki bir engelin bulunmadığının gösterildiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 19:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?