3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Ceviz Festivali başladı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali halk oyunları yarışmasıyla başladı.


Hekimhan Kaymakamlığı koordinesinde Hekimhan, Güzelyurt, Hasançelebi, İpekyolu, Kurşunlu, Kocözü belediyeleri ile Ankara, İstanbul ve Almanya'da bulunan Hekimhanlılar derneklerinin katkılarıyla düzenlenen 1. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali'nin açılış töreni yapıldı. Törene, Kaymakam Ramazan Fani, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, ilçe adli ve mülki erkanı, belde belediye başkanları, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, Malatya'dan bazı oda başkanları, Ankara, İstanbul, Almanya'daki Hekimhanlılar Dernekleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Öğretmenevi önünden çıkış yapan Festival kortejinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan festival etkinliklerinin ilk gününde 6 köy ve mahallenin halk oyunları yarışması gerçekleştirildi.


12 Ağustos Çarşamba günü halı saha tesislerinin açılışı, yemek yarışması, ceviz yarışması, halk oyunları ödül töreni, Fatma Şahin, Muharrem Temiz ve Mustafa Özaslan'ın konserleri ile 1. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 13:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?