4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çevre yolunda düzenleme çalışmaları

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Çevre Yolu'nun, Battalgazi Kavşağı ile Mişmişpark arasındaki kısmında Malatya Belediyesi tarafından düzenleme yapılacağını belirtti.

Malatya Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yapılacak düzenlemeler ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığı belirten Başkan Akın, mevcut iki şeritli yolun, tali yolları iptal edilerek geliş ve gidişler 1'i emniyet şeridi olmak üzere 4'er şeride çıkarılacağını ve yolun plentmix sıcak asfalt ile kaplanacağı ifade etti.
Akın, şunları söyledi:

“Projesi hazırlanan düzenlemeler kapsamında çevre yolunun söz konusu kısımlarında; yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, çocuk oyun parkı ve dinlenme parkları, süs havuzu, engelliler için görme engelli tuğlası ve engelli rampaları, şehri tanıtan reklam tabelalarının bulunduğu çoklu oturma grupları ve dairesel oturma grupları ile kamelyalar, modern bir şehre yakışan otobüs durakları, yeşillendirme ve çim ekimi, aydınlatma sistemleri ile çim amfiler yapılacak."

Akın, yapılacak düzenleme çalışmaları ile ilgili projenin Malatya Belediyesi tarafından hazırlanmış olduğunu ve ihalesinin 2008 yılı içerisinde yapılarak işe başlanması için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Akın, "Çevre Yolu üzerinde yapacağımız düzenlemeler ile şehrimizin görünümüne prestij kazandırmış olacağız. Düzenlemeler tamamlandıktan sonra bu bölge vatandaşlarımızın rahat bir şekilde gezip dinlenebileceği, daha sağlıklı ve güvenli spor yapabilecekleri bir yer haline gelecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?