6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

CHP: Sandığa gitmeyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, pazar günü yapılacak referandumun haksız, dayatmacı olduğunu iddia ederek vatandaşı oylamaya katılmamaya çağırdı.

Celal Berktaş, yaptığı açıklamada, "CHP olarak 21 Ekim'de yapılacak olan referanduma karşıyız. Bu referandum haksız, demokrasiye karşı, dayatmacı bir referandumdur. Halkın iradesine ipotek koyan bir referandumdur. Bu referanduma destek olmayacağız. Bu referandumun sorumluluğunu üstlenmeyeceğiz. Hukuken, anayasal olarak, siyaseten adaletsiz, uygunsuz düzenlemeyi üstelik devletin ve milletin 200 trilyonunu gereksiz harcayarak Türkiye'ye dayatma uygulamasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Referandumda sandık başına gitmemenin suç olmadığını ifade eden Berktaş, "Bu referandumda oy vermemek suç değildir. Vatandaşlarımız eğer bu referanduma gitmez ve oy kullanmaz ise adalet, hukuk, eşitlik dikkate almadan bütün bu ihlalleri gerçekleştirmiş olan ucube referandumu, milletin 200 milyon YTL'yi harcatarak gerçekleştirmek isteyenlere alet olmamış olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 17:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?