30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

CHP 'hayır' oyu istedi

CHP, YEŞİLYURT'TA HAYIR OYU İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba ve parti yöneticileri Yeşilyurt `un Cuhuriyet Örnek Köy , Görgü , İkizce , Kuşdoğan ve Çayır köylerine yaptıkları ziyaretlerde, muhtar ve köylülerle görüşerek, 12 Eylül`de yeni anayasa için yapılacak olan referandumla ilgili görüşlerini anlatıp " Hayır" oyu istedi.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, ziyaretlerde yaptığı konuşmada AKP' nin Anayasa değişikliği ile yargıyı siyasallaştırmak istediğini iddia edip, "Türkiye`nin yepyeni, çağdaş ve demokratik bir Anayasa`ya ihtiyacı bulunduğunu anlatıp , "Ve Böyle bir Anayasa da CHP iktidarında mümkün olacak " dedi.

12 Eylül referandumuna yönelik çalışmalarının yoğunlaşarak devam edeceğini söyleyen CHP il başkanı Veli Ağbaba, "Büyük buluşmalar sonrasında teşkilat olarak her köy ziyaretinde partimize yönelik büyük bir yönelim olduğunu görmek bizi mutlu kılıyor"ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi'nde, yazı değişikliği ile ilgi görüşlerini dile getiren Ağbaba, özetle şunları söyledi: "Rahatsızlığını tahmin ediyorduk ama bu kadar nefretin de ötesinde olduğunu bilmiyorduk. Atatürk Türkiye 'dir , Türkiye Atatürk sözünden neden bu kadar rahatsızlık duyulmuştur. "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk sözünün kaldırılarak yerine Atatürk`ün, "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözünün asılmıştır. O yazı orada kalabilir, bu yazı ise yeni bir yere veya Rektörlük binası üzerine asılabilirdi. "

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 16:52:01
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?