4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

CHP heyeti Şanlıurfa'ya gitti

CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından oluşturulan heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından sorunları yerinde tespit amacıyla düzenlenen Tarım Kurultayı'na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gitti.

Parti binasında merkez ve merkez ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelen Malatya heyeti, kurultaya katılmak için Şanlıurfa'ya hareket etti. Yola çıkmadan önce bir açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekmek için kuraklığın en ağır darbeyi vurduğu Şanlıurfa'da düzenlenecek olan kurultaya CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP MYK üyeleri, CHP il başkanları, tarım uzmanları ile çiftçi temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Konuşmasında IMF ve AB'nin uyguladığı politikaları da eleştiren Berktaş, "Uygulanan politikalar sonucu tarımsal sorunlar öyle bir noktaya gelmiştir ki, çiftçilerimiz bırakın üretimi, gündelik yaşamlarını bile sürdürmekte zorluk çeker hale gelmiştir. Çiftçilere yönelik desteklemeler ortadan kaldırılmış, tarımdaki girdi fiyatları her yıl bir önceki yıla oranla katlanarak artmış, çiftçi gübre ve mazot alamaz duruma gelmiştir. Sigara fabrikalarının özelleştirilmesi tütün çiftçisine darbe vururken, şeker ffabrikasının üretimi minimuma indirilmiş, kayısı üreticisi ise doğa şartları ve tüccarların insafına terk edilmiştir. Yaşanan sıkıntıların çiftçilere yansıması ise hiç iyi olmamıştır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 12:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?