30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

CHP mahalle mahalle dolaşıyor

CHP MALATYA'DA REFERANDUMDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü'nün 12 Eylül referanduma hazırlık toplantıları Malatya merkezinde devam ediyor.

Melekbaba ve Hacıabdi mahallelerinde yapılan toplantılara, CHP İl Başkanı Veli Ağbaba'nın yanı sıra, CHP yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

Mahallelerde yaptığı konuşmada 12 Eylül'de Hayır oyu vererek hükümete ders verilmesini isteyen CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Serhat Arıca, "12 Eylül'de en ağır bedelleri ödeyenlerin siz Taştepe ve Melekbaba sakinleri olduğunun bilincindeyiz. 12 Eylül 1980'de sizler 'hayır' dediniz ve 12 Eylül 2010'da hep beraber 'hayır' diyeceğiz" dedi.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ise "AKP 8 yıldan beri iktidarda. 2004'ten beri de Malatya merkezde 2 dönemdir belediye AKP'de. Şimdi gelirken Sarıcıoğlu, Melekbaba, Taştepe'yi dikkatle inceledim. Şimdi sizlere birkaç soru sormak istiyorum. 2002'den bu yana Melekbaba'da Taştepe'de ilerleme oldu mu? Hayır olmadı. Çevre yolunun üzeriyle çevre yolunun altı ayrı şehirler gibi. Çevre yolunun altını iktidar tarafından tanıyan siyasetçi yok" diye konuştu.

Ağbaba, daha sonra ise anayasa paketine neden hayır dediklerini anlatarak, "Biz bu anayasaya neden 'hayır' diyoruz? Dayatma anayasası olduğu için, tek parti anayasası olduğu için 'hayır' diyoruz. Bu anayasayı başbakan hazırlayıp önümüze getirip 3 gün içinde tartışın, bana cevap verin dedi. Toplumun her kesimini ilgilendiren bir anayasayı 3 gün tartışma imkanı sağladı başbakan. Hiçbir anayasa profesörüyle, hiçbir hukukçuyla, hiçbir siyasi partiyle tartışmadan önümüze bir anayasa sunuldu; bunu ya kabul

edersiniz ya da ben bunu dayatıyorum size dedi. Şimdi biz bu dayatma anayasasına, tek parti anayasasına hayır diyoruz" şeklinde konuştu.

CHP MALATYA'DA REFERANDUMDA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 12:22:05
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 15:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?