7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

CHP TEKEL'in özelleştirmesine öfkeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, TEKEL’in satışına tepki göstererek, "Bu, AKP iktidarının Malatya’ya yeni bir darbesidir" dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, TEKEL Malatya Fabrikası’nın özelleştirme kapsamında satılacak olmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya’da bulunan TEKEL Fabrikası’nın özelleştirilmemesi konusunda biz CHP olarak aylar önce çeşitli düzeylerde açıklamalarda bulunduk. Bu durum aylar öncesinden belli olmuştu" ifadelerini kullandı.

TEKEL’in satılmasının AKP iktidarının Malatya’ya yeni bir darbesi olduğunu belirten Berktaş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tekel çalışanlarının haklı ve yasal tepkilerine parti olarak destek verdik. Bu özelleştirmenin Malatya için ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu, çok açık yüreklilikle, hiçbir siyasi beklentisi ve söylemi olmaksızın ’Blok satıştan vazgeçilmesini, eğer Malatya Sigara Fabrikası özelleştirilecekse, buna Malatyalı’nın talip olduğunu’ defalarca haykırmış, kamuoyu oluşturmuş, çeşitli düzeylerde girişimlerde bulunmuştur. Ancak, bizim bu girişimlerimize rağmen AKP iktidarı ve milletvekilleri sessiz ve tepkisiz kaldılar. Hatta suçu üzerlerinden atmaya çalıştılar. Bu iktidarın Malatya’ya yapmadığı kalmadı. Sümerbank, Şeker Fabrikaları derken, şimdi de TEKEL elden gidiyor. Bundan önceki uygulamalar nedeniyle bu işlemlerden de endişe ediyoruz. Biz CHP teşkilatı olarak bundan sonra da özelleştirme konusunda kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. İşlemler tamamlanırsa, iptali için yasal yollara başvuracağımız konusunda tereddüt göstermeyeceğiz. Her zamanki gibi Malatya kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz."

malatya
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 10:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?