30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

CHP'de başkan; Veli Ağbaba

CHP MALATYA İL BAŞKANLIĞI'NA VELİ AĞBABA GETİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı'na Veli Ağbaba seçildi.

Atatük Kapalı Spor Salonu'nda yapılan CHP İl Başkanlığı Kongresi'nde mevcut Başkan Celal Berktaş ile eski il başkanlarından Veli Ağbaba aday oldu. Toplam 302 delegeden 295'inin oy kullandığı seçimde Veli Ağbaba 169 oy alarak CHP'nin yeni il başkanı oldu. Eski başkan Celal Berktaş ise 126 oyda kaldı. Seçim sonucunda Celal Berktaş, Veli Ağbaya'yı tebrik ederek kutladı.

Veli Ağbaba yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bir arkadaşımız bize yakışmayan bir harekette bulunursa o koltuğa oturmam. Kazanan partimizdir. Kaybeden yoktur. Sevinecek ve üzülecek bir şey yoktur. Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes baş tacıdır. Bu partiye görev yapan, oy veren herkes baş tacıdır" dedi.

Celal Berkatş ise konuşmasında, "CHP'yi iktidara taşımak için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ben şahsen kırgın değilim. Veli Ağbaba, inşallah başarılı işler yapar, bizde yanında oluruz. Eğer emekse, emeğim partime helal olsun, eğer yürekse yüreğim partime helal olsun. Hiçbir zaman partime küsmeyeceğim. CHP'de siyaset yapmaya devam edeceğim. Sizlere namus sözü veriyorum" diye konuştu.

Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP'nin yeni il yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Hakkı Akkoyun, İsmail Balaman, Hüseyin baştürk, Ali cücemen, Güley Çelebi Doğan, Sebahattin Enginol, Ali Cenan Fidan, Bbülent Karakuş, Enver Kiraz, Gülseren Korkmaz, Mustafa Mengüç, Basri Sarı, Dursun Seyhan ve Günnur Tabel."

CHP İl Disiplin Kurulu'na ise Berna Aktaş, Mahmut Gemici, Seyithan Karakuş, Hüseyin Kutlar, Bektaş Özalp, Ali İhsan Öztürk, Onat Yılmaz, Haşim Yücel ve Mehmet Ali Yücel seçildiler. CHP Malatya Kurultay delegeliklerine de Veli Ağbaba, Hacı Demirhan, Salih Özdemir, Muharrem Kılıç, M. Şerif Yıldırım, Mehmet Özhan, İbrahim Güngör, Habib Yücel, Niyazi Ergin Gökçe, Selahattin Sarıoğlu, Hayrettin Abacı, Hüseyin Akşahin, Ali Boztepe ve Hasan Karaaslanoğlu getirildiler.

CHP MALATYA İL BAŞKANLIĞI'NA VELİ AĞBABA GETİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 21:21:00
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 21:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?