3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

CHP'den ESOB'a ziyaret

CHP'DEN ESOB'A ZİYARET

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Şeker Fabrikası arazisine hastane yapılması projesinin çevreyolu olmayan Malatya'da trafiği felç edeceğini savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Celal Berktaş beraberindeki partili yöneticilerle birlikte ESOB Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş ise, "Bir dönemden biri sivil toplum kuruluşlarımızı ve siyasi partilerimizi dolaşıyoruz. Biz baştan beri hastanenin yapılmasına karşı değiliz. Biz hastanenin Şeker Fabrikası arazisine yapılmasına karşıyız. Malatya'mızın geleceği için ziyaretlere de bulunuyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Şeker Fabrikası arazisine hastane yapılması gündeme geldiğinde bu projeye karşı çıkan ilk kurum bizdik. Malatya'da bir trafik sıkıntısı var. Belediye'nin, Sümerbank alanına taşınması, burada bir park yapılması ve burada yine bir alışveriş merkezi açılması bu bölgedeki trafik yoğunluğunu arttıracaktır. Çevre yolu olmayan bir ilin merkezine bir hastane yapılması Malatya'nın trafiğini felç edecektir. Yeni bir çevre yolu yapılmadan böyle bir proje hayata geçirilemez. 1950'li yıllardaki araç sayısına göre yapılan yol da bugün 100 bini aşan araçlar trafikte bulunuyor. Şeker Fabrikası'na hastane yapılmasına biz baştan beri karşıyız. Hastane yapılacaksa Beylerderesi'ndeki Köy Hizmetlerinin güzel bir arazisi var. Hastane oraya yapılsın. Orası uzak diyenler, Malatya'da yaşamıyorlardır. Devlet Hastanesi yapıldığında o günkü şartlarda Malatya'nın kenar ve ücra köşesiydi. SSK Hastanesi yapılırken de orası bir uçra köşesiydi. Yeni hastane mutlaka şehir dışına yapılmalı. Malatya'nın batı yönüne doğru bir gelişme var. Şeker Fabrikası'na hastane yapılması ile Malatya'nın geleceği karartır. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz. Malatya'da yeni bir hastane yapılsın ama, 2 hastanenin kapatılarak yeni bir hastane açılması doğrumudur? Uzmanlar bunun hesabını yapmış mıdır? Şeker Fabrikasına hastane yapılmamalı. Orası da peşkeş çekilmeden yeşil alan olarak kalmalıdır" ifadesini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:58:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 17:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?