30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

CHP'den mahalle toplantısı

CHP MALATYA'DA,

Referandumda "Hayır" toplantılarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Malatya Merkezdeki ikinci mahalle toplantısını Zaviye Mahallesi'nde yaptı.

GAP Sitesi'nde yapılan toplantıya çok sayıda mahalleli gelirken, kadınların yoğunluğu dikkat çekti. İlk olarak CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Serhat Arıca, kısa bir konuşma yaptı. Arıca, Ağbaba'nın göreve geldiğinden beri küskünlükleri, kırgınlıkları bitirdiğini ifade edip, "Gecesini gündüzüne katan, partimizin büyümesini sağlayan, örgütüyle tam bir bütünlük sağlayarak çalışan çok değerli il başkanımız sayın Veli Ağbabayı sizlere hitap etmesi için kürsüye davet ediyorum" dedi.

 

"12 EYLÜL'DE DOĞDULAR, 27 NİSAN'LA BESLENİYORLAR"

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, önce yerel sorunlara temas etti ve iktidarın Malatya'ya aldığı oy kadar hizmet vermediğini iddia etti.

12 Eylül'de yapılacak olan yeni anayasa oylamasına da temas eden Ağbaba, konuşmasının sonunda şöyle dedi:

"AKP'liler ve AKP yandaşlarının bir iddiası var. Biz 12 Eylül Anayasasını değiştireceğiz diyorlar. Bunların hepsi yalandır, kandırmacadır. Bunlar 12 Eylül'de doğdular, 27 Nisanla besleniyorlar.

Bu yasa Siyasi Partiler Kanunu. Bu kanun hepimizi ekmek kadar, su kadar ilgilendiriyor. Neden ilgilendiriyor arkadaşlar? Bu siyasi partiler kanunu sayesinde halkı kandıranlar, yolsuzluk yapanların, halkı sefalete sürükleyenlerin hiçbiri eleştirilemiyor. Bu kanun bir lider sofrası, bir lider hegomanyası meydana getiren kanundur. AKP'nin vekilleri demokrasi kahramanlığı yapıyorlar. 12 Eylül'ün ürünlerini yok edecekler! Türkiye'ye demokrasi getirecekler! Hadi oradan diyorum, hadi ordan! Siz hangi

demokratik kurallarla, hangi işleyişle, hangi parti içi demokrasiyle vekil oldunuz?"

CHP MALATYA'DA,
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 14:22:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?