4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

CHP'den zamlara tepki çağırısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, "Biz bu zamları kınıyoruz, halkımızı ve sivil toplum kuruluşlarını yasal çerçevede tepki göstermeye çağırıyoruz" dedi.


Yaptığı yazılı açıklamada zamları eleştiren CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, "1 Ekim'den itibaren elektriğe yapılan yeni zam yürürlüğe girecek. Bu zamla birlikte yılbaşından bu yana elektriğe yapılan zam oranı yüzde 60'ın üzerine çıktı" ifadelerini kullandı.


"Elektrik üretimimiz doğal gaza bağlı olduğu için yeni zamlar gelecek. Önümüzdeki günlerde doğalgaza da zam yapılacağı söyleniyor" diyen Berktaş, "Bu zamlardan sonra, işçi, memur ve emeklinin maaşına yapılan zam misli ile eridi gitti. Esnaf faturasını ödemek için kara kara düşünecek. Çiftçi tarlasını bahçesini sulayamayacak. Halkımız inim inim inleyecek" şeklinde konuştu.


"Bunlar iktidarda kaldıkça, ülke karanlıkta kalacak" iddiasında bulunan Celal Berktaş, "Biz bu zamları kınıyoruz, halkımızı ve sivil toplum kuruluşlarını yasal çerçevede tepki göstermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?