6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

CHP'li gençlerin başkanı Basri Sarı

CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na Basri Sarı seçildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Olağanüstü Kongresi, CHP İl Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyesi Enver Kirazparti başkanlığında il binasında yapıldı.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, kongrede yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek, "Ne yazık ki son yıllarda iç ve dış bazı odaklar, demokratik laik Cumhuriyet üzerine oyunlar oynuyorlar. Yine ne yazık ki, ülkemizde laiklik üzerinde iyi hesapları olmayan bir iktidar var. Bulduğu her fırsatta, laiklikle bağdaşmayan adımlar atmaya çalışıyor. Bunun bir örneği bu günlerde Malatya’da yaşandı. İktidar partisinin il başkanı, üniversitede başarılı bir yönetim gösteren İnönü Üniversitesi Rektörü’ne saldırdı" dedi.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Berktaş, "Çevremizdeki ülkelerde, bizim geleceğimizi de yakından ilgilendiren gelişmeler oluyor. Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Bazı çevreler, bilerek veya bilmeyerek, Atatürk ilkelerini tartışıp, bu ilkelerin medeni dünya ile bütünleşmemize engel olduğunu söylemeye çalışıyorlar. Eğer birileri ülke bağımsızlığından ödün vermemizi istiyorsa, demokrasiyi yalnız kendileri için düşünüyorsa, Atatürk ilkelerini günümüz koşullarına uymayan dogmalar olarak nitelendiriyorsa, onların iyi niyetinden şüphe etmek gerekir. Yine eğer birileri, Atatürk ilkelerini küçümseyerek bunların çağdaş değerler olmadığını ileri sürüyorsa, onların kimin adına konuştuğunu, hangi hesabın peşinde olduğunu iyi araştırmamız gerekir" diye konuştu.

Kongrede daha sonra tek listeyle gidilen seçimde, önceden atamayla getirilen Basri Sarı başkan oldu. Basri Sarı’nın tek aday olduğu CHP Malatya Gençlik Kolları il yönetimi şu isimlerden oluştu:
"Basri Sarı, Hüseyin Coşar, Mesut Karadağ, Yakup Yazlak, Pınar Bal, İrfan Yılmaz, M. Ali Güven, Necati Doğan, Tolga Ağdaş, Gökhan Camcı, Hakan Genç, Barış Boztepe ve Erol Erol."

MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 14:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?