3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Çiftçilere destek

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesine başvuracak olan çiftçilerin 4 Aralık 2009 tarihine kadar merkezde Tarım il Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir" dedi.


Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı açıklamada, "2009 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı gereği söz konusu desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerden 2009 yılı ÇKS kayıtlarını güncellemiş olanlar sadece Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Desteği Başvuru Dilekçesi ile İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurarak desteklemeden faydalanabileceklerdir. Ancak destekleme tebliğinde de belirtildiği üzere çiftçinin kullandığı parseller içerisinde 50 dekarın üzerinde büyüklüğü olan arazilerli ilgili kimyevi gübre desteğinden faydalanabilmek için toprak analizi yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır (her 50 dekarlık alan için 1 analiz yaptırmak şartı ile). 50 Dekarın altında arazisi bulunan çiftçiler toprak analizi yaptırmadıkları takdirde mazot ve kimyevi gübre desteğinden yararlanacak ancak toprak analizi desteğinden yaralanamayacaktır. Ayrıca 2009 yılı içerisinde toprak analizi yaptıran çiftçilerimize dekar başına 2,5 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır. 01.01.2009 ile 04.12.2009 tarihleri arasında Toprak Analizi yaptıran çiftçilerimiz de Toprak Analizi Formu ile başvurarak Toprak Analizi desteğinden faydalanabileceklerdir" şeklinde belirtti.


Söz konusu tebliğe göre Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesine başvuracak olan çiftçilerin 4 Aralık 2009 tarihine kadar Merkezde Tarım il Müdürlüğüne, İlçelerde ise İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlatan Güldal, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Söz konusu desteklemeye belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunmayan çiftçilerin söz konusu desteklerden faydalanması mümkün değildir. Toprak Analizi yaptırmak isteyen çiftçilerimiz; arazinin 3 ayrı yerinden 30 cm derinlikte açacakları çukurun, yan yüzeyinin aşağıya doğru olan bölümünden alacakları yaklaşık 2 kg ağırlığındaki toprağı 1 torba içerisinde analiz laboratuarına götürmeleri gerekmektedir. İlimizde Meyvecilik araştırma Enstitüsü ve Köy Hizmetleri Laboratuarları'nda ücret karşılığında
toprak analizi yapılmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?