4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çiftçilere tarım sigortası anlatıldı

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri (TARSİM) tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları bilincinin arttırılması amacıyla Malatya'da bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Belediye Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Halil İbrahim Daşöz, TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora ve Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal'ın yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı.


Bilgilendirme toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, tarım sigortasının çiftçiler açısından önemine değinerek, "İki yıldır tarım sigortalarının yapılmasıyla birlikte çiftçilerimizin kafası rahatladı. Malatya'da 18 bin poliçe verildi ve bu poliçelerin karşılığı kat kat alındı. Ben bu konunun Malatya'da çok hızlı anlaşılıp, uygulanmasından dolayı çok memnun oldum" dedi.


Malatya'da kayısının ileriye götürülmesi içinde çalışmaların yapılması gerektiğini kaydeden Vali Daşöz, "Malatya'da kayısı ihracatçılar birliğinin kurulması lazım. Neden birlik ve bütünlük içinde hareket etmiyoruz? Bu yıl kayısıcılarımıza yapılan yönlendirme sonucunda 250 milyon dolarları bulmayan ihracat oranı 300 milyon doları geçecek. Bu nedenle örgütlenmenin iyi yapılması lazım" şeklinde konuştu.
Daha sonra TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, devlet destekli tarım sigortaları sisteminin geliştirilmesi ve mevcut bilincin arttırılması konulu bir toplantı düzenledi.
Bora, Malatya'da verilen 18 poliçenin diğer illere oranla yüksek olduğunu kaydederek, "Malatya'da yüzde 7 oranında sigorta yapılmıştır. Bu toplantıyı da ilk kez Malatya'da yapıyoruz. Dağılıma bakarsak, 17 bin 700'ü bitkisel ürünler, 220 hayvan hayat poliçesi ve bir tanede sera poliçesi var" ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?