6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Çiftçilere tarım sigortası paraları ödeniyor

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, geçtiğimiz nisan ayında kayısıları dondan zarar görüp de tarım sigortası yaptırmış olan çiftçilerin paralarının eylül 2007 sonuna kadar ödeneceğini söyledi.


Malatya İl Genel Meclisi'nin toplantısında Tarım İl Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım teklifleri görüşüldü. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığındaki toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Sigortası ödemeleri ile ilgili bir soru üzerine, "Tarım Sigortası'na en fazla başvuru Malatya'dan olmuştu.

7 bin 713 poliçe ile 81 milyon YTL tutarında bir ürün teminat altına alınmıştı. Tarım Sigortası bedelleri eylül ayı sonu kadar ödenecektir. Bize bu şekilde bir bilgi geldi. Tarım İl Müdürlüğü
olarak bizim Tarım Sigortası ile bir bağlantımız bulunmamaktadır, sadece çiftçilerimize yardımcı oluyoruz" dedi.


Kuraklık başvuruları kapsamında yapılan 10 bin 989 adet dosya ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Güldal, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ile yaptıkları çalışma kapsamında 4 bin böğürtlen fidanının dağıtıldığını kaydetti. Gıda denetimleri için araç talebinde bulunduklarını kaydeden Güldal, Malatya'da üretilen karanfillerin özelikle Sivas ve Kayseri bölgesine satıldığını da aktardı. Bu yıl kuş gribi için alınan malzemelerin kullanılmadığını belirten Güldal, hastalıklara karşı her zaman tedbirli olduklarını da ifade etti. Güldal, "Uzaktan Algılama ile Ürün Tespiti Projesi"ni de 2008 yılında başlatacaklarını aktardı.


Tarım Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım teklifleri komisyona havale edildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 16:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?