30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Çiftçilere uygulamalı budama eğitimi

ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI OLARAK BUDAMA ANLATILDI

Malatya Tarım İl Müdürlüğü çiftçileri budama konusunda eğitim semineri veriyor.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri Yeşilyurt ilçesine giderek burada bulunan çiftçilere budama ile ilgili olarak bahçelerde uygulamalı olarak bilgiler verdiler. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, İlçe Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu ve çiftçiler katıldığı budama eğitiminden dolayı çiftçiler verilen destek için teşekkür ettiler. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, budamanın nasıl yapılacağını çiftçilere göstereceklerini belirterek "Bakanlığımızın birinci görevi olarak çiftçilerin eğitimine bizler büyük önem veriyoruz.

Eğitim çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Meyvecilik, hayvancılık, su ürünleri yani tarım ile ilgili ne olursa olsun eğitim seminerlerimiz devam edecek" dedi.

Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu ise çiftçilerin bu tür eğitimlere rağbet ettiğini, çiftçilerin hangi konuda olursa olsun kendilerine başvurmaları halinde onlara yardımcı olacaklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından uygulamalı eğitim seminerine geçildi. Ziraat Mühendisi Tahir Macit, çiftçilere ağaçların nasıl budanacağı konusunda bilgiler verdi. Budamanın dal kesme olmadığını belirten Macit, budamada dal kesmenin uygulanacak olan son yöntem olduğunu belirtti.

Çiftçilere kiraz ağacı üzerinde uygulamalı olarak gösteren Tahir Macit şunları söyledi:

"Meyve ağaçlarının düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmalarını, uzun zaman iyi ve bol ürün vermelerini, verimden düşen ağaçların tekrar verimli hale getirmek için ağaçların toprak üstü organlarına uygulanan kesme, bükme, tomurcuk, sürgün ve yaprak alma işlemlerinin tümüne budama denir" dedi.

ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI OLARAK BUDAMA ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 18:09:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 18:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?