3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Çim hokeyi destek bekliyor

Malatya Anadolu Ateşi Çim Hokeyi Kulübü müsabakalara katılabilmek için destek bekliyor.

Malatya, Çim Hokeyi sporu ile 2005 yılında tanıştı. "Anadolu Ateşi Spor Kulübü" adı altında kurulan ve zorluklara karşı bugünlere gelen Çim Hokeyi sporcuları, maddi imkansızlıklar yüzünden müsabakalara katılamayacak duruma geldi. Çim Hokeyi Antrenörü Savaş Yılmaz'ın gayretleriyle Türkiye genelindeki müsabakalara kendi imkanlarıyla katılan kulüp, her müsabakadan başarıyla ayrılmasını bildi. Kulübün aldığı bazı başarılar şöyle; 18 Yaş altı Bayanlar Salon Hokeyi Türkiye 2.'liği, 12 Yaş Altı Erkekler Türkiye 2.'liği, 16 Yaş altı Bayanlar Türkiye 2.'liği. Büyük Bayanlar TMOK Türkiye 2.'liği.

Alınan bu başarılar sonrası Büyük Bayanlar Çim Hokeyi Takımı 9-11 Nisan tarihleri arasında Avusturya-Wels şehrinde Kupa Galipleri Kupasına katılma hakkı kazandı. Ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle takım müsabakalara gidemedi.

Anadolu Ateşi Çim Hokeyi Takım Antrenörü ve Milli Takım Eski Antrenörü Savaş Yılmaz, 2005 yılında takımın kurulduğunu ve kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, Malatya Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün tesislerinde çalışma imkanı bulduklarını ifade ederek, "Şuan da Türkiye'de en iyi 3 kulüp arasındayız. Ayrıca, Çim Hokeyi'nde her yaş grubunda takımı bulunan tek kulübüz. Bu gerçekten çok büyük bir başarıdır. Biz bu işe başlarken karşımızda maddi ve sportif anlamda güçlü ekipler bulunuyordu. Önümüzde bizden iyi 10 kulüp bulunurken, biz hepsini geride bırakarak, en iyi 3 kulüp arasına girmeyi başardık. 2005 Yılı'nda başladığımız Çim Hokeyi'nde bir sene sonra milli takımada oyuncu vermeye başladık. Milli takıma sporcu vermemizin ardından Çim Hokeyi biraz daha ciddiye alınmaya başladı. 2-3 sene içinde 20 sporcumuzu milli takıma göndermiş olmamız önümüzü biraz daha açtı. Başarı anlamında da her yaş grubunda katıldığımız müsabakalardan derece yaparak döndük. Bu başarılar sporcu potansiyelimizin giderek artmasına da neden oldu. Bir branşta sporcuların milli takıma gitmesi çok zorken, biz kısa süre içerisinde sporcularımızı milli takıma gönderdik. Sporcularımız ciddiyetlerini bozmadan çalıştılar ve milli formayı giyme hakkı elde ettiler. Birkaç sporcumuzda milli takım forması giydikleri için üniversitede beden eğitimi bölümlerine girdiler. Buda birçok gencimiz için umut kapısı oldu. Gençlerimiz millilik bursuyla da ailelerine yük olmadan kendilerini okutuyorlar. Bunlar bizim için büyük başarılardır" dedi.

Çim Hokeyi sporunun Malatya'da oturmuş olmasına rağmen tam anlamıyla tanınmadığını kaydeden Yılmaz, "Elimizden geldiği kadarıyla Malatya'da yeni olan bu spor dalını tanıtmaya çalışıyoruz. Burada medyaya da büyük görevler düşüyor. Şimdiye kadar yeteri kadar destek göremedik. Sahipsiziz diyebiliriz. Her branş önemlidir ama başarılı olan branşların desteklenmesini istiyoruz. Milli takıma sporcu gönderen sporcuların desteklenmesi şart diye düşünüyoruz. Her yaş grubumuz oturmuş ve sporcularımız büyük özveriyle akşam geç saatlere kadar çalışıyor. Şimdiye kadar gittiğimiz müsabakalar ve yakaladığımız başarılar tamamen kendi imkanlarımızla oldu. Kulübümüzün hiçbir geliri olmadığı gibi maddi destek de göremiyoruz. Birkaç beden eğitimi hocamız ve yetiştirdiğimiz sporcularla ayakta durmaya çalışıyoruz. Büyük Bayanlarımız Avrupa Kupa Galipleri Kupasına katılmaya hak kazanmasına rağmen maddi destek olmadığı için şampiyonaya gidemedik. Düşünün bu takım Türkiye ve Malatya'yı temsil edecekti. Ama maalesef destek göremediğimiz için müsabakalara katılamadık. Birçok kapıyı çaldık ve destek istedik. Biz, başka iller adına yarışmalara katılmak istesek her il bizi kesinlikle kabul eder. Ama bizler Malatya'da çalışmalarımızı yaparak, müsabakalarda Malatya'yı temsil ediyoruz. Sporcu arkadaşlarımıza sunacağımız hiçbir şeyimiz yok. Her şeyi Malatya için yapıyoruz. Çim Hokeyi Süper Ligi'nde 8 takım bulunuyor ve bu takımlar içinde yer alıyoruz. Buradaki imkan ve çalışmalarımızla şampiyon olmak için mücadele veriyoruz.

Destek verildiği takdirde Avrupa'da derece yapacak bir takım konumunda oluruz. Bu konuda Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın bizlere destek vermesini bekliyoruz. Malatya Belediyesi adına müsabakalara çıkmak istediğimizi geçtiğimiz senelerde belirttik ama sonuç alamadık. Ama biz kendimizi anlatacağız, umarım Çakır Başkan bizlere destek verir. Belediye yönetiminden umutluyuz" diye konuştu.
Çim Hokeyi Bayan Milli Takım oyuncusu Yıldız Arıca ise, Çim Hokeyi sporunun Türkiye'de yeni gelişmeye başlayan bir spor dalı olması nedeniyle pek desteklenmediğini söyleyerek, "Malatya takımı olarak hiç ama hiç destek göremiyoruz. Destek göremediğimiz halde kendi imkanlarımızla başarılar elde ettik. Ben, milli takıma seçildim. Bu kadar imkansızlıklar çerçevesinde bu başarıları yakaladık. Bizim tek isteğimiz bizlere bundan sonra destek verilmesidir. Ben genç arkadaşlarımıza da bu sporu yapmalarını tavsiye
ediyorum" şeklinde konuştu.

Çim Hokeyi Erkek Milli Takım oyuncusu Ebubekir Güden de, takımın müsabakalara katılması için desteğe ihtiyacı olduğunu yineleyerek, "Bize hiç kimse destek olmuyor. Destek olmadıkları için bazı müsabakalara katılamadık. Bizi Malatya'da kısıtlamaya bile çalıştılar. Ancak biz bunlara rağmen bu başarıları elde ettik. İnandık ve başarı elde ettik. Şuanda milli takıma giden sporcu arkadaşlarımız var. Eğer bize destek olunursa, Avrupa'da da büyük başarılar elde ederiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?