4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çin malları kaliteli kumaş satışıı azalttı

Çin malları her sektörde olduğu gibi kumaşçılık sektörünü de olumsuz yönde etkiledi.

Pamuklu ürünlerden, çiçek basmalara kadar Çinlilerin de piyasalara sürdüğü kumaşlar ucuz olmalarından dolayı ilk tercih olunca, kaliteli kumaşlara ilgi azaldı.

Malatya'da 25 yıllık kumaşçı olduğunu ve uzun zamandır kumaşçılık sektöründe hizmet verdiklerini belirten İsmet Alan, eskiye nazaran günümüzde kumaşçıların sadece ayakta kalmak için çalıştıklarını söyledi.

Kumaşçılık sektörünün geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de özellikle pamukçuluk sektörü üzerinde üst düzeylerde olduğunu kaydeden Alan, "Günümüzde Uzakdoğu'dan gelen mallar yüzünden kumaşçılık sektörü zayıfladı. Pamuklu sektöründe kumaş iyi sayılır ancak diğer sektörlerde iyi değil. Öte yandan artık hazır elbiselerin vitrinlerde yer alması ve vatandaşların da büyük tercihi olması kumaşçılığı büyük oranda etkiledi. Bizim müşteri potansiyelimizi eskiden beri bizden alış-veriş yapan insanlar oluşturuyor. Ev tekstili konusunda gelecekte kumaşçılık ürünleri ilgi görebilir ancak elbise sektöründe ilgi azalıyor. Özellikle Çin'den gelen ürünlerle birlikte ilgi yok denecek kadar az. Yüzlerce çeşit ürün bulundurmamıza rağmen işlerimiz iyi değil" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 10:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?