4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çocuklar evlenmek için kaçmış

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu toplanarak gündemindeki maddeleri görüştü.

İl İnsan Hakları Kurulu, Malatya Zirve Yayınevi cinayeti davasını da ele aldı. İl İnsan Hakları Kurulu aylık olağan toplantısı, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz'in başkanlığında Valilik 1 nolu toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda İl Trafik Komisyonu tarafından, 2007 ve 2008 faaliyetleri hakkında Başkomiser Galip Saygı tarafından kurul üyelerine brifing verildi. İl Trafik Komisyonu tarafından Malatya İl Merkezinde tek yönlü olarak trafiğe kapatılan cadde ve sokaklar belirtildi.

Brifing sonrasında İl Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan tarafından toplantı gündemi okundu. Doğan, İl İnsan Hakları Kurulunun Mart ayında yaptığı aylık olağan toplantısında alınan karar gereğince, kayıp çocukların sorunlarına çözüm bulunması için bir komisyon kurulmasına karar verilmesi nedeniyle yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 

İlimizdeki kayıp çocuk sayısının belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ile diyalog kurulmuştur. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Malatya il genelinde kayıp 11 çocuk bulunduğu bildirilmiştir. Kurulan "Kayıp Çocuklar" komisyonu tarafından yapılan araştırma neticesinde kayıp olduğu bildirilen bu çocukların çoğunluğunun 18 yaşın altında olan ve evlenmek niyetiyle evden kaçan çocuklar olduğu ve ailelerin de bu durumdan haberdar olduğu tespiti yapılmıştır."

Doğan, "İl İnsan Hakları Kuruluna 24.03.2008 tarihinde ulaşan, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından gönderilen ve Zirve Yayınevinde meydana gelen adam öldürme olayı ile ilgili olarak yargının görev alanı dışında kalan hususların incelenmesi hakkındaki yazısının, İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Görev Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmeliğinin 18/g maddesinde belirtilen " Bakanlık ve Başkanlık tarafından iletilen konular ilgili kurulda öncelikle görüşülerek sonuçlandırılır ve sonucundan Bakanlığa veya Başkanlığa bilgi verilir." Hükmü gereğince, gündeme alınmış ve konunun Av.Turan Canpolat, Avukat Nüvit Eray Erenler ve Avukat Özcan İnan'dan müteşekkil bir komisyon marifetiyle incelenerek, Mayıs ayı İl İnsan Hakları Kurul toplantısında rapor olarak sunulmasına karar verilmiştir" şeklinde belirtti

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 17:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?