3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Çocuklar sanatla tedavi olacak

Malatya'da risk altındaki çocukların sanatla terapi edilmesi için Kültür ve Sanatla Gelişim Merkezi'ne yer istendi.


Gazeteciler Cemiyeti'nde, emekli Doç. Dr. İnci Çatak ile Heykeltraş Özgür Korkmaz ortak basın toplantısı yaptı. İnci Çatak, burada yaptığı açıklamada, "Kültür ve Sanatla Gelişim Merkezi projesi ile amacımız, davranış bozukluğu gösteren, engelli, uyum sağlayamayan ailesiyle sorunlu çocuklarımızı terapi ile kendine güvenen nesillerin yetiştirilmesidir" ifadelerini kullandı.


"Engellileri hiçbir engel engelleyemez sloganı ile yola çıktık. Ben de kendim görme engelli bir insan olarak hiçbir engel tanımıyorum" diyen İnci Çatak, projelerini Cumhurbaşkanlığı'na kadar ilettiklerini bildirdi. Bina yapma konusunda kamu arsası için validen ilgi beklediklerini, buraya bina yapacaklarını söyleyen Çatak, "Belediyeden, Zaviye Kültür Merkezi'nde yer istedik. Ancak olumlu sonuç alamadık" dedi.
Heykeltraş Özgür Korkmaz da, "Valilik, Belediye, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Baro ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce tespit edilen risk altındaki çocuklar, sosyal hizmet uzmanları ve sanat eğitimcilerimizin yönlendirmesi ile atölyelerde sanatla terapiye alınıp çocuğun kişisel gelişim süreci takip edilerek sosyalleşmeleri sağlanacaktır. Ancak yer konusunda sıkıntımız var. İlgili ve yetkililerden ilgi bekliyoruz" dedi.
Korkmaz, Belediyeden Zaviye Kültür Merkezi’nden yer istediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 15:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?