7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Çocuklara 16 villa

Malatya'da 0-6 yaş grubu çocukların barındırıldığı yuvada iki yıl önce yaşanan dayak skandalının ardından bir süre tutuklu kalan bakıcı anneler ve yuva çalışanlarının yargılaması sürerken, Malatyalı işadamlarının bu çocuklar için yaptırdığı "Sevgi evleri" adı verilen 16 villa tamamlanma aşamasına geldi.

136 yıla kadar hapis isteniyor
"Çocuklara eziyet etmek" suçlamasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 12 bakıcı anne ve yuva çalışanı için 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ancak, suçun 17 çocuğa karşı ayrı ayrı işlenmiş olması nedeniyle her bakıcı anne için 136 yıla kadar ceza talep ediliyor. Skandalın ortaya çıkması üzerine Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler ile Yuva Müdürü Niyazi Yıldız görevlerinden alınarak başka illere atanmıştı.
Bu skandaldan büyük üzüntü duyan Malatyalı işadamları, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir gecede, 16 villa yaparak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne devretme kararı aldı.

'Sabaha kadar uyuyamamıştım'
Kararın ardından "Sevgi Evleri" adı verilen ve yapımına başlanan 16 villa tamamlanma aşamasına geldi. Ancak 0- 6 yaş grubu çocuklarımızın barındırıldığı Atatürk Çocuk Yuvası'nın fiziki şartları en üst noktaya getirildiği için yeni yapılan villalar 7-12 yaş grubu çocuklara tahsis edildi.
Villaların yapımını gerçekleştiren Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, "Görüntülerin yayımlandığı gece sabaha kadar uyuyamamıştım. Olayın Malatya'da olması nedeniyle arkadaşlarımızla hemen bir araya geldik ve sevgi evlerini yapma kararı aldık" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 14:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?