4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Çocukların sahneye çıkmasına tepki

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Fethiye'de ilköğretim çağındaki çocukların sahneye çıkarılarak eğlenilmesine tepki göstererek bu olayı yadırgadığını açıkladı.

Dün akşam Fethiye Salı Pazarı Meydanı'nda yerel radyonun düzenlediği eğlencede, 12 yaşındaki ilköğretim 6. sınıf öğrencisinin dansöz olarak, 14 yaşındaki başka bir ilköğretim öğrencisinin de striptizci olarak dans ettirilmesi büyük tepki topladı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya ziyaretinde İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncelikle çocukların, gerçekten çocuk kimliklerine uygun şekilde konumlandırılmaları, çocuk kimliklerine uygun gösterilerde bulunmaları çok önemli. Bir kere bunları hem yadırgıyorum hem de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü çok küçük yaşta bir kız çocuğunun belli gösterilerde yetişkinmiş gibi kullanılması, belli mesajları verecek görüntüler içerisinde kullanılması, her şeyden önce bu konuda hastalık sahibi olanlar üzerinde de olumsuz bir etki oluşturuyor. O yüzden kız ve erkek çocuklarımızı mümkün olduğu kadar çocuk kimliklerine uygun şekilde konumlandırmak gerekiyor. Tiyatro sahnesinde aldığı rol gereği bir erkek çocuğun sigara içmesi görüntüsü de aynıdır. Bu tür tutumlardan kesinlikle kaçınmak gerekir. Her şeyden önce bu çocuklarımıza zarar veriyor" dedi.

Bu arada Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?